Over

Slechts één keer in de 28 jaar valt 29 februari op een zaterdag. Schrikkelzaterdag. Dat was de aanleiding  voor een aantal kunstenaars van het ateliergebouw de 6Sprong aan de Roombeek  een kleinschalig festival te organiseren, een initiatief van Clemens Jongma. De ruggengraat wordt gevormd door 10 bijzondere locaties in de wijk Roombeek met als start en eindpunt het ateliergebouw de 6Srong aan de Kottendijk 110b. Verder doen mee  CeeCee containers, Xpo, portiersloge Balengebouw,Villa Welpeloo, Dynamo Expo, Arendsmanhuis, Rijksmuseum Twenthe,  VanderJeugd architecten en Tankstation.

Op deze locaties is werk te zien van 16 kunstenaars; Rinus Roelofs, Nour-Eddine Jarram, Pier van Dijk, Frans Baake, Danielle Spoelman, Wout Zweers, Clemens Jongma, Joan Ederveen, Etta Maduro, Judith Schepers, Reinier Kranendonk, Vera Berkvens, Bas van der Linde, Iris Helene Jansen, Ray Andreas die allen één werk maken geïnspireerd door het thema schrikkelfestival. Daarnaast tonen zij ook ander werk.

Een speciale tentoonstelling is er voor Ben Akkerman in het Rijksmuseum Twenthe, hij  was geboren op 29 februari, dus een schrikkelkind en zou dit jaar 100 zijn geworden. Het Rijksmuseum is ook de plaats waar Atte Jongstra zijn speciaal voor dit festival geschreven Schrikkelgedicht gaat voordragen

Tevens zullen er op een aantal van deze locaties optredens zijn van dichters, schrijvers en musici. Schrijvers  A.L. Snijders, bekend van zijn Zeer Korte Verhalen bij Villa Welpeloo, Atte Jongstra, onderscheiden met Constantijn Huygens prijs, bij het Rijksmuseum Twente, schrijver Robert van der Meulen, dichter Regine Hilhorst met haar nieuwe bundel, Verhalenverteller Cestmir Bergsma , musici als Ton Ouwehand en Co, Trio 054 met liedjes over vrijheid, Janina Stopperka met haar Brecht repertoire, Sirenas de la Loba, en Uli Wenzlaff met zijn muziekleerlingen van Artez, Saher Alayek met Arabische muziek,lezingen van Frans Baake, Clemens Jongma en Wout Zweers .

Er wordt een bescheiden entree gevraagd, te betalen op het plein van de 6Sprong  à 3,66 euro. Daarvoor ontvang je een armbandje dat je de hele dag toegang geeft tot alle locaties en tot de finissage om 17.00 uur in de 6Sprong met een drankje en hapje. Het festival opent om 11.00 uur op de 6Sprong met een lezing van Clemens Jongma en eindigt om 17.00 uur ook weer bij de 6Sprong met een finissage.